Goede Morgen

Het schilderij draagt heel treffend de naam ‘Good Morning’ want als je dit fantastische tafereel in de vroege ochtend mag aanschouwen staat het op je netvlies gegrift, wordt het in je hersens verankerd, kan je niet anders dan een hele goede morgen hebben.
Het kwam in internetberichten een paar keer aan mij voorbij en ik merkte dat ik er telkens naar moest kijken, telkens steeds langer. Als ik het plaatje op mijn scherm laat staan worden mijn ogen er elke keer onwillekeurig naar toe getrokken. Wanneer ik er weer eens lang naar kijk verdwijn ik in het schilderij en zit ik in die slaapkamer naast het bed in een surreële realiteit. Het geeft mij een gevoel van een absoluut vertrouwen, geborgenheid en veiligheid, je voelt dat de schilder een hele diepe, liefdevolle band moet hebben met zijn onderwerp.
Een vreemd obsessief gevoel van bezitterigheid overvalt mij. Dit schilderij wil ik hebben. Dit wil ik aan mijn muur hebben en kunnen zeggen; “dat is van mij”. Tegelijkertijd besef ik mij dat hetgeen ik zie, ik nooit zal kunnen bezitten. Dat is exclusief voorbehouden aan de schilder. Maar het bezitten van dit schilderij is voor mij een surrogaat van een werkelijkheid waar ik graag genoegen mee zal nemen.

René, je bent een waar kunstenaar. Niet alleen op de Dobro maar zeker ook met een penseel.

http://www.renetweehuysen.nl/index.php?p=28&l=0&werk=289&rubriek=3

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s