Niets te doen

‘Meneer, mag ik u iets vragen?’ Met die woorden werd ik laats benaderd door 2 scholieren. Zowel de jongen als het meisje schatte ik op 16 jaar oud. Een van hen had een schrijfblok met daarop namen en handtekeningen. Ik antwoordde bevestigend en vroeg hen wat ze wilden weten. ‘Wij wonen in Oosterwolde en verzamelen handtekeningen omdat er voor ons niets te doen is hier’, zei het meisje. ‘Dan kunnen we daarmee naar de Gemeente om te vragen dat te veranderen’, voegde de jongen er aan toe. ‘Wat mis je dan in Oosterwolde?’ vroeg ik. Toen noemde het stel een hele lijst op van zaken waarvan zij vonden dat die ook in Oosterwolde zouden moeten komen. Discotheek, filmzaal, jeugdsoos, muziekavonden, een coffeeshop en vooral ook plaatsen waar ze konden ‘hangen’.
In de tijd dat ik hier nu woon had ik dat ook al geconstateerd. Oosterwolde blinkt niet uit als het gaat om een uitgaansleven. Niet voor de jeugd maar ook niet voor volwassenen. Als ik ’s-avonds door het dorp rijd is het overal doodstil en is er, behalve iemand die z’n hond uitlaat, geen mens op straat. Ook in het weekend niet. De jeugd moet het nu doen met de incidentele tentfeesten die hier en daar worden georganiseerd maar dat volstaat kennelijk niet. Ik moest de jongelui dus gelijk geven. Er gebeurt niets in Oosterwolde. Wat er dan weer de oorzaak van is dat ze gaan hangen op de verkeerde plaatsen waardoor er weer sprake is van overlast voor bewoners.
Ook ik heb dus mijn handtekening op hun lijst gezet en ik hoop dat ze er nog veel zullen verzamelen. Niet dat het zozeer om het aantal handtekeningen gaat maar wel in de hoop dat de gemeente daardoor deze noodkreet van de jeugd serieus zal nemen en met hen gaat bekijken wat er gedaan kan worden om Oosterwolde iets levendiger te maken. Dus mocht u deze jongelui ook tegenkomen, doe hen en uzelf een plezier er zet ook uw handtekening.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Inburgeren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s