Collectieve kredietwaardigheid

Tijdens de afgelopen zomer zijn er bij mij op het dak zonnepanelen gemonteerd en ik verwacht dat deze van grote invloed zullen zijn op mijn energieverbruik. Daarom dacht ik dat het een goed moment was om eens te kijken of ik niet beter af zou kunnen zijn met een andere energieleverancier. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan want ondanks de vele vergelijkingssites op internet is het nog een hele klus om de maatschappijen met elkaar te kunnen vergelijken. En behalve de energiemaatschappijen zijn er dan ook nog eens allerlei verenigingen en collectieven die ook interessante aanbieding zeggen te hebben. Na veel rekenen en vergelijken kwam ik uit op Eneco. Niet dat deze nu direct de goedkoopste is maar het totale pakket leek mij dusdanig interessant dat ik dacht bij hen goed af te zijn. Dus meld ik mij aan met de door mij gekozen opties en ontving binnen korte tijd een nette bevestiging hiervan. Hierin meld Eneco dat ik binnen 5 werkdagen mijn contractgegevens zal ontvangen.
De week daarop ontvang ik inderdaad een bericht van Eneco. Helaas was dit niet de beloofde overeenkomst maar informeerde men mij dat er door een kredietbeoordelaar was geconcludeerd dat ik niet kredietwaardig zou zijn. Eneco wilde mij wel als klant hebben maar dan onder de voorwaarde dat ik op voorhand een bedrag van €400 aan borg moest overmaken. Waarom ik niet kredietwaardig zou zijn werd mij niet verteld. Daarvoor moest ik maar informeren bij de beoordelaar.
Het blijkt nu dat mijn kredietwaardigheid afhangt van mijn postcode. Omdat ik woon in een bepaalde straat in Oosterwolde gaat men er dus vanuit dat ik mijn energierekening wel eens niet zou kunnen betalen. Ja, u leest het goed. Mijn adres bepaalt dat ik een betalingsrisico ben. Niet om mijn betalingsgedrag of schulden en niet omdat ik een hoge hypotheek zou hebben maar omdat mijn huis staat waar het staat. Ik heb besloten mijn waardigheid te behouden en Eneco mijn krediet te onthouden.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Inburgeren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s